Saturday, July 13, 2013

ChapaTapa veya ChataPata, Hangisi?

Bu nickname ( lakap, takma isim) denilen seyler ozellikle ABD'de cok yaygin. Okul yasina gelmeden henuz bebeklikte aileler cocuklari icin takma isimler yakistirip koyabiliyorlar. Oglusumuz icin Ozan ismini secerken de okul yasina geldiginde arkadaslarinin komik lakaplar takip dalga gecme ihtimalini azaltmayi goz onunde bulundurduk.

Oglusun ilk lakabi poppyseed oldu! Zaten bu yuzden de blog poppyseed olarak kaldi :) Poppyseed lakabini bulmamiz ise soyle oldu. Hamile kaldigimi ogrendigim 4. hafta'da internetteki kaynaklarin cogu bebegin buyuklugu icin " at week 4, your baby is the size of a poppyseed" yani " 4. Haftada bebeginizin buyuklugu corek otu veya hashas tohumu kadardir" diyordu. Iste o yazilari okuduktan sonra hamileligim boyuncu bizimkinin adi poppyseed olarak kaldi.

Poppyseed'den sonra "bebis", dogumdan sonra "Ozan" oldu. Ardindan ben arada "kerata" dedim, babasi arada "adam" veya "herif" dedi, olgun tavirli bir bebek oldugundan oturu :) Bir ara " haydut" diye takildik hareketlendigi zaman doneminde.

"Annesinin kuzusu, babasinin aslani" oldu cogu zaman.

Ama son zamanlarda hep "Chapata" diye sesleniyoruz ona, yani "Chapatapa"nin kisaltilmis hali. Bu isimi babasi takti ona Ozan konusmaya baslayip da ilginc sesler cikarmaya basladiginda esinlendi ve boye bir lakap buldu. Arada bir dusunuyoruz acaba "chapatapa" olarak mi yoksa benzer sekilde olan "Chatapata" olarak mi kalsin diye. Benim "Chapatapa" demek daha kolayima geliyor acikcasi. :) Bir anne baba olarak daha garip bir lakap bulamazdik sanirim, aferim babasi :)

 

Iste 3 gun once bahcedeki oyun havuzundan emekleyerek cikip yerki tasa burnunu surterek yara bere icinde kalan "haydut kerata aslan kuzu chapatapa adam poppyseed Ozan"

 

No comments:

Post a Comment