Tuesday, January 14, 2014

Canta, Baba, Meme



Bugun 16. ayina girdi Ozan. Hergecen gun kelime haznemiz ve cikardigimiz ses cesitliligi de artmaya devam ediyor. Bu aralar en sevdigimiz sey hayvan seslerini taklit etmek. Arabada giderken cani sikildiginda ona Ali Baba'nin ciftligi sarkisini soyluyorum bazen. Meger caktirmadan ezberlemis bizimki hayvan seslerini. Annesi hayvan seslerini soylediginde o da cikardiklari sesi taklit ediyor.

Kopek - Avv
Kedi - Meav
Karga - Gak
Horoz - Uuuuuuu ( bunu yaparken kendinden geciyor)
Kuzu - Meee
Inek - Moooo
Ordek - Vak
--------------------------------------------------------------------------------



Aksam yemeklerimizi yerken yemegin sonuna dogru yemek faslini uzatarak sosyallik anlaminda konusmalar, anlatimlar yapiyoruz babamiz ile. Dun aksam da babasi ile Ozan arasinda soyle komik bir diyalog gecti.

Baba - "Ozan, bu ne? " ( kapida asili cantayi gostererek)
Ozan - "canta"
Baba - "Peki bu kim?" ( kendini gostererek)
Ozan- "Baba"
Baba - "Bu kim?" ( anneyi gostererek)
Ozan - "Meme! meme!"

------------------------------------------------------------------------------------

Ilk iki kelimeli cumlesini 11.5 aylikken "Anne nerde, nerde?" diyerek Bodrum'daki yazlik evde kurmustu Ozan. O zaman bizi cok sasirtmisti. Ondan sonraki ilk uzun cumlesi ise 15 aylikken soyledigi "Ayma Betta" oldu. "Bu ne demek simdi?" dediginizi duyar gibi oldum :) Ozan burnuna basinca sarki soyleyen Fisher Price kopekcigin cikardigi sesi taklit ediyor. Yani ilk ingilizce kelimesini hatta cumlesini soyledi Ozan.

Kopek- "I am your best friend"
Ozan - "Ayma Betta" diyor ona karsilik olarak.

Bunun ustunde cok gecmeden yine bir sabah en sevdigi ipad uygulamasi olan Puppy Play'i izlerken yukardakinden daha da uzun ingilizce bir cumleyi "harfi harfine hic eksiksiz tekrarladi. "Are you ducky's mama? dedi cok guzel ve net bir sekilde. O esnada ben yaninda birseyler yapiyordum ve saskinlikla Ozan'a donup bakakaldim bu ses ondan mi cikti diye...Agzi cok laf yapiyor bizimkinin Masallah da bakalim buyuyunce bu cene ile nasil bas edicez :)








No comments:

Post a Comment