Thursday, November 7, 2013

Uyuyan Prens Oglen Uykusunda

 
Ozan 6 aylik'tan itibaren uyku egitimi aldigindan dolayi gece ve gunduz uykularini cok sukur guzel uyuyor. Geceleri genelde 10 saat, gunduzleri de 1.5-2 saat arasi bir uyku yapiyor. 7-8 ayliktan itibaren bur gunde toplam 12 saatten fazla uyku uyudugunu soyleyemem acikcasi. Bazi gunler olur da gece uykusunu uzun yaparsa oglen uykusunu kisa tutarak bir sekilde yine toplam 12 saate denk getiriyor gunluk uykusunu.
Dogdugundan itibaren takip ettigim "hangi yasta ne kadar uyumasi gerekir?" temali yazilara kiyasla 1-2 saat daha az uyudu hep ama bu onda herhangi bir huysuzluk, uykusuzluk durumlari yaratmadi acikcasi. Uykusuzluktan kaynaklanan huysuzluk durumunu annesi yasiyor sadece anlasilan :)
 
Yine bebekliginden beri odasindaki pencerelere koydugum oda kararticilari da oglen uykularinda ozellikle gunes isiklarinin odaya girerek uykusunu kacirmasina engel oluyor. Cok aydinlik olan odalarda eger perdeler yeterince karanlik yapmaya yetmiyorsa bu tip urunler faydali olabiliyor. Ben bu urunu Turkiye'ye giderken de goturmustum, Ozan'in orda yattigi odaya da monte etmistik ki zaten montesi de cok kolay, hemen cift tarafli yapiskan bantlarla hallediveriyorsunuz.
 
Uykularinin buyuk bolumunu odasindaki cribinde geciren Ozan gecenlerde dis agrisindan dolayi oldugunu tahmin ettigim bir huzursuzluktan dolayi uykusunu almadan uyaninca misafir odasindaki yatakta uykusuna devam etti ben onu yatagindan aldiktan sonra. Gun isiginda da fosur fosur uyunuyormus demek insanin uykusu olunca isik gelmis, yeterince karanlik olmamis filan gibi seyleri pek takmiyor demek ki...
 
Uyurken melek gibi olmuyorlar mi bi de, bayiliyorum...
 

 




No comments:

Post a Comment